این گونه خاص است زیرا سه پلویید است: نمی تواند در طبیعت رشد کند یا بدون دخالت انسان تولید مثل کند. گل بنفش زرق و برق دار با زحمت تکثیر و با دست برداشت می شود و فقط در صبح شکوفا می شود. هر چه در کشت بیشتر دقت شود، قیمت آن بیشتر می شود.
بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، ایران ۸۵ درصد زعفران جهان را به دلیل آب و هوای نسبتاً خشک و آفتابی و دانش کشاورزی که از نسلهای مختلف کشاورزان منتقل شده، تولید میکند. احتمالاً اولین بار در یونان عصر برنز کشف شد، اما اکنون در سراسر اروپا و آسیا رشد می کند.
زعفران ایرانی قدمتی به اندازه زمان دارد. گفته می شود که کلئوپاترا قبل از دیدن خواستگار در شیر مادیان دم کرده زعفران حمام می کرد. زعفران برای رنگ آمیزی جلیقه های پشمی بولرو که زنان مینوی می پوشیدند استفاده می شد. جان اوکانل در کتاب ادویه: از انیسون تا زدواری میگوید، همچنین در لوازم آرایشی، آن را با اخرای قرمز، پیه و موم زنبور عسل مخلوط میکردند تا رژ لب درست کنند. راهبان قرون وسطی دریافتند که از مخلوط کردن چسب اولیه سفیده تخم مرغ و زعفران، لعاب زردی ایجاد میشود که میتواند در تولید دستنوشتههای آنها طلا را بهکار گیرد.
- بیشتر بخوانید: زعفران هراتی
و من به شما جرأت می کنم یک پائلا اسپانیایی یا یک پلو ایرانی بدون زینگ متالیک و پانچ زرد زعفران درست کنید. برای دهها نوع خورش ماهی، رولهای مخمر، کیک و پایی که در سرتاسر جهان یافت میشوند، همینطور است.
زعفران در طول تاریخ برای درمان همه چیز از دل درد گرفته تا بواسیر توسط درمانگران سنتی استفاده شده است. مطالعات مدرن نشان دادهاند که سطوح بالای آنتیاکسیدانهای موجود در زعفران،ریحان راونگ ممکن است به جلوگیری از التهاب در بدن کمک کند و ممکن است در درمان اختلالات جنسی و افسردگی مفید باشد، اما هیئت منصفه هنوز درباره اثرات گزارششده آن بر بیماریهای قلبی عروقی و سرطان اظهار نظر نمیکند.
زعفران هراتی زمانی مانند یونجه برای شاداب کردن فضاهای عمومی رومی پخش می شد و حتی به عنوان پادزهر برای طاعون بوبونیک تجویز می شد، طبق کتاب هربال یا تاریخچه گیاهان ژنرال، نوشته جان جرارد، که در سال 1597 منتشر شد، به زیبایی مصور شده است.
ممکن است محبوبیت آن در قرون وسطی به عنوان یک دارو به اوج خود رسیده باشد، اما این زمانی نیز بود که رنگآمیزی غذا، بهویژه غذاهای مخصوص جشن، مرسوم بود. دستور العمل نیازمند پوست کندن کاملاً گرافیکی پرنده و سپس پختن آن بر روی تف است. وقتی پرنده روی آتش است، باید آن را با زعفران لعاب دهید. و پس از پخته شدن باید پوست آن را صاف کرد و گردن را صاف یا صاف کرد. پرها و سر را با خمیری از زرده تخم مرغ مخلوط با زعفران و عسل تأیید کنید.
زعفران هنوز هم در بعضی غذاها مانند مرغ زعفرانی وفور و ظرافت را تداعی می کند. خوشبختانه، یک مقدار کوچک راه طولانی را طی می کند.
بدون دیدگاه