ایران بزرگترین تولید کننده زعفران در جهان است و بیش از 90 درصد از کل تولید جهان را به خود اختصاص داده است. زعفران در غذاهای ایرانی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین می توانید از زعفران در سوپ ها، غذاهای دریایی، مرغ، ماکارونی و غذاها و حتی انواع نان ها مانند نان، رول و کلوچه استفاده کنید. زعفران یک مثقالی قائنات از جمله نمونه هایی است که به دلیل داشتن کیفیت بالا، مورد استقبال عده زیادی قرار می گیرد.
خرید زعفران
امروزه تولیدی ها و تولید کنندگان بسیار زیادی در نقاط مختلف کشور ما در زمینه عرضه و تولید نمونه های مختلف زعفران فعالیت می کنند. به علت زیاد بودن تعداد تولید کنندگان فعال در زمینه ارائه و فروش مدل های مختلف زعفران، مشخص کردن بهترین تولید کننده و یا خرید از آنها به صورت مستقیم کاری غیر ممکن یا به شدت دشوار است؛ چرا که آنها فقط در زمینه فروش زعفران عمده با تعداد بالا فعال هستند.
عمده فروشی زعفران، محصول را از شرکت تولیدی با قیمت کارخانه ای و ارزان ارائه می دهد. بسته بندی زعفران در وزن های مختلف و گوناگون بدون واسطه عرضه می شود، برای انتخاب و خرید زعفران توجه به نکات زیادی ضروری است، محصول باید از برندی معتبر و معروف بوده و عملکرد و کیفیت عالی داشته باشد، محصول باید علاوه بر آن هزینه هایی مناسب و اقتصادی نیز داشته باشد.
علاوه بر این روش، شرکت فروش جهت رفاه حال مشتریان و همچنین فروش بیشتر، کلیه محصولات قابل فروش خود را از طریق سایت های آنلاین اینترنتی نیز به مشتریان ارائه می دهند. در واقع از این طریق محصولات موجود خود را در سطح بالایی به فروش می رسانند. از این رو شرکت فروش محصول از لحاظ درآمد، از رونق خوبی بهره مند می باشند.
در حال حاضر مرجع فروش زعفران با کمترین قیمت، این محصول را به شیوه های گوناگون و به صورت کلی به خریداران در سطح کشور ارائه می کند که با توجه به کیفیت عالی و کارایی مطلوب استقبال خوبی از خرید آن صورت می گیرد. در این مرکز خرید آنلاین انواع زعفران با مناسب ترین قیمت به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید!
گل زعفران خشک شده
برای هر کسی که تازه وارد ایران شده است، عمیق ترین تاثیری که از اولین وعده غذایی در یک رستوران ایرانی به جا می گذارد، مقدار کمی برنج زرد است که روی یک بشقاب بزرگ برنج سفید خودنمایی می کند، عطری بی نظیر که برنج پخته شده با زعفران است. اگر دقت کنید کم کم متوجه می شوید که زعفران در بسیاری از غذاها در ایران استفاده می شود.
در میوه های خشک، تنقلات و بستنی ها می توانید رنگ طلایی درخشان منحصر به فرد زعفران را ببینید. زعفران تقریباً در تمام مواد غذایی، سبزی فروشی ها و سوپرمارکت ها به فروش می رسد و خانم های خانه دار ایرانی نیز در استفاده از زعفران برای پختن مواد غذایی، خوب عمل می کنند. این گونه مصرف گسترده زعفران در کشورهای دیگر بسیار نادر است.
با محدودیت آب، خاک و شرایط اقلیمی، فقط ایران می تواند زعفران به این میزان کاشت و تولید کند و فقط در ایران می توان از زعفران در آشپزی استفاده زیادی کرد. گل زعفران خشک شده یکی از گونه های زعفران و یکی از انواع اصلی است. بهتر است بگوییم این زعفران، همان زعفران اصیل است که توسط کشاورزان حرفه ای تولید می گردد.
از روی هم چیدن و خشک کردن کل رشته زعفران (شامل کلاله و خامه) بدون جدا کردن قسمت های خاصی از رشته، زعفران به دست می آید. معمولا طول قسمت خامه ای حدود 5 تا 7 میلی متر است که اگر زعفران مرغوب باشد، طول قسمت کلاله بیشتر می شود. کیفیت و عطر این زعفران عالی است و نحوه چیدن نخ های زعفران به صورت یک طرفه می باشد. به این ترتیب کلاله ها و خامه روی هم قرار می گیرند.
زعفران ملل
زعفرانی که معمولا می بینیم در واقع مادگی گیاه است. زعفران گیاهی چند ساله است و فصل کاشت آن شهریور و مهر هر سال است و برداشت نهال جدید عموماً بیش از 3 سال طول می کشد. فصل گلدهی زعفران هر سال از اردیبهشت تا تیرماه است. در استان های زعفران خیز شرق ایران، هر ساله که زعفران ملل شکوفا می شود، لکه ها و خوشه هایی از گل های صورتی مایل به ارغوانی در جای جای این سرزمین دیده می شود، این صحنه فصل برداشت زعفران است.
هر جوانه زعفران بالغ، دارای 3 گلبرگ است، هر گلبرگ دارای یک برچه لوله ای باریک در وسط است و 3 مادگی از مرکز 3 پرچم رشد می کند و رنگ آن قهوه ای-قرمز، بنفش یا قهوه ای است. بعد از اینکه مادگی پوست کنده و خشک شد، همان چیزی است که ما اغلب به آن زعفران می گوییم. دوره چیدن زعفران هر سال در اوایل شهریور است و دوره گلدهی آن تنها 15 تا 20 روز است.
زعفران با نور خورشید میانه خوبی ندارد و نور خورشید باعث پژمرده شدن مادگی ها و روشن شدن رنگ آن و کاهش کیفیت می شود. مادگی کاملاً به صورت دستی کنده می شود. برچه های نرم و نازک کمی لغزنده هستند و وقتی از گل جدا می شوند نمی توان آنها را شکست. فرآیندهای برداشت زعفران نه تنها وقت گیر و پر زحمت است، بلکه به صبر و حوصله زیادی نیز نیاز دارد و عموماً فقط زنان می توانند این کار را انجام دهند.
پس از جدا شدن مادگی ها، باید آنها را برای خشک کردن بسته بندی کنید، فرآیند خشک کردن باید کاملاً از نور محافظت شود و در یک اتاق بدون رطوبت و گرم قرار داده شود تا خشک شود یا با آتش زغال چوب خشک شود. مرحله آخر درجه بندی است، قسمت رویی زعفران بهترین است و هر چه رنگ آن کمتر باشد، کیفیت آن بدتر است. به ازای هر کیلوگرم گل زعفران فقط 10 گرم زعفران مرغوب تولید می شود که واقعاً مانند پیدا کردن طلا در شن است.
دمنوش زعفران
زعفران گیاهی است با قدمتی بیش از 3000 سال و در ایران بسیار محبوب است. ایران و هند از اولین کشورهایی بودند که این گیاه گرانبها را کشف کردند و امروزه ایران بزرگترین تولید کننده و صادرکننده زعفران است. زعفران به عنوان یک ادویه محبوب و گرانبها خواص درمانی بسیاری دارد. زعفران علاوه بر خواص بسیار، طعم و عطر بسیار خوبی دارد؛ به همین دلیل در غذاها و نوشیدنی های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم به خواص دمنوش زعفران بپردازیم.
زعفران یکی از مواد تشکیل دهنده بسیاری از نوشیدنی های سنتی ایرانی است. دمنوش زعفران نیز یک نوشیدنی خانگی لوکس در روزهای گرم است و طرز تهیه آن فوق العاده آسان است. در این نوشیدنی اصیل ایرانی می توان مواد افزودنی مختلفی مانند گلاب، هل، دانه ریحان، عسل یا آب لیمو را بنا به ذائقه خود به روش های مختلف اضافه کرد. رایج ترین دمنوش زعفران، دمنوش زعفران گلاب است.
افراد افسرده و کم حوصله و افراد مبتلا به افسردگی با مصرف دمنوش زعفران می توانند احساسات منفی را بهبود بخشند و از شر آن خلاص شوند. رنگ و طعم زعفران می تواند باعث افزایش اشتها در افراد بی اشتها به خصوص کودکان شود.
زعفران و تپش قلب
در سال های اخیر اثرات پزشکی و آرایشی زعفران به طور فزاینده ای آشکار و باعث محبوبیت و ارزش بیشتر زعفران شده است. زعفران نه تنها دارای عملکردهای تقویت گردش خون و رفع رسوب خون، ضد التهاب و تسکین درد است، بلکه دارای ضد افسردگی و عصبی و بهبود ایمنی بدن است و همچنین داروی خوبی برای زنان است.
در حال حاضر برندهای زیادی از پاک کننده های صورت زعفران، ماسک صورت زعفران و کرم صورت در بازار داخلی وجود دارد و فروش خوبی را آغاز کرده است. زعفران دارای طیف وسیعی از اثرات و عملکردها از جمله بهبود عارضه تپش قلب، خنک کننده بدن و سم زدا، رفع افسردگی و تسکین اعصاب، کمک به افزایش زیبایی و مغذی، پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و مغزی و تنظیم عملکرد کبد و کلیه است.
برای خانم ها زعفران می تواند چهره را زیبا کند، کک و مک را از بین ببرد، گردش خون را افزایش دهد و غلظت خون را برطرف کند، کم خونی را درمان کند، خون را تغذیه کند، فشار خون را تنظیم کند و جریان خون را تقویت کند و نقش تنظیمی دو طرفه ایفا کند. این گیاه می تواند مشکلات معده مانند نفخ را از بین ببرد و به هضم غذا کمک کند. برای تقویت قلب مفید است. از شربت زعفران می توان برای کنترل فشار خون و چربی خون استفاده کرد و قدرت کلی قلب و بدن را افزایش داد.
به بهبود حافظه کمک می کند. مطالعات نشان داده است که ترکیبات زعفران در بهبود حافظه به ویژه حافظه بلند مدت موثر بوده و برای افراد مبتلا به آلزایمر و پارکینسون مفید است. از این گیاه می توان به عنوان محرک برای تقویت خونریزی قاعدگی در زنان و تسکین دردهای قاعدگی استفاده کرد، اما مقدار آن نباید زیاد باشد. خانم های باردار نیز باید مراقب باشند که زعفران مخصوصاً در مراحل اولیه بارداری استفاده نکنند، زیرا در برخی موارد آسیب جدی به مادر و جنین وارد کرده است.
زعفران یک محرک جنسی است و افرادی که سرد مزاج هستند، می توانند برای تقویت عملکرد جنسی خود در هنگام خواب استفاده کنند. همچنین زعفران برای تقویت اعصاب مفید است؛ شربت زعفران به بهبود سلامت اعصاب و کاهش اضطراب، سردرد و بی خوابی کمک می کند.
زعفران خراسان
ایران تولید کننده و صادرکننده عمده زعفران است و در عین حال زعفران ایران به دلیل کیفیت بالا و ارزش دارویی و خوراکی بالا شهرت جهانی دارد. تولید سالانه زعفران جهان حدود 210 تن است که ایران 170 تن و اسپانیا که رتبه دوم را دارد تنها 25 تن در سال تولید می کند. از این نظر، ایران واقعاً بهترین جهان است. منشا زعفران هنوز متفاوت است، اما مسلم است که ایرانیان خیلی زود زعفران را کشف کرده و از آن استفاده کردند.
زعفران در ابتدا به عنوان رنگ و ادویه استفاده می شد و آبی که دم می کرد زرد طلایی، زیبا و معطر بود و زمانی به رنگ خوراکی معروف بود. در ایران باستان در جشن ها و اعیاد مردم برای افزایش شادی افراد، آب زعفران می پاشیدند. طبق افسانه ها، هنگامی که رستم، پهلوان ایرانی باستانی پس از پیروزی در جنگ به دربار بازگشت، مردم به استقبال او از شهر خارج شدند و سکه های طلا را به سوی تیم پرتاب کردند و به قهرمان آب زعفران پاشیدند.
داریوش، پادشاه هخامنشیان در امپراتوری ایران باستان، عاشق کاشت گل و درخت بود و در باغ خود زعفران کاشت و به کشورهای وابسته ای که فتح کرد، دستور داد این گیاهان را نیز بکارند. شاید کشت زعفران در کشورهای دیگر از اینجا شروع شد. در آن زمان گزارش هایی مبنی بر خوردن زعفران هنگام برشته کردن نان وجود داشت. از آن زمان زعفران به طور گسترده ای برای غذا استفاده می شود.
پس از اشغال ایران توسط اعراب، شاهزادگان و بزرگان زعفران خوردن را آموختند و طعم زعفران خراسان به عنوان طعمی از بهشت مورد استقبال قرار گرفت. ایرانیان از زمان ساسانیان خواص زعفران را می شناختند. در آن زمان زعفران به عنوان ادویه و رنگ در فرآوری مواد غذایی، طعم دهنده برای مایحتاج روزمره و رنگرزی فرش ابریشم کاربرد فراوانی داشت و عطر بی نظیر آن احساس خوبی در مردم ایجاد و توجه مردم را به خود جلب می کرد.
همچنین به ارزش دارویی آن یعنی آرامش اعصاب پی بردند و کم کم متوجه شدند که ماده دارویی گرانبهایی برای تقویت گردش خون و تسکین درد است. زعفران طبق مدارک کهن طب ایرانی می تواند سردرد، دندان درد، ادرار آور، ترمیم کننده، زیبایی، تقویت قوای جنسی، سم زدایی، فشار خون، گردش خون و مشکلات دیگر را درمان کند. امروزه تحت تاثیر طب پزشکی، استفاده از طب سنتی کاهش یافته و کاربردهای دارویی زعفران روز به روز بیشتر مورد غفلت قرار می گیرد.
زعفران زینتی
زعفران که با نام های کروکوس نیز شناخته می شود، گلی چند ساله از خانواده Iridaceae است و گونه های مختلفی از جمله زعفران زینتی و زعفران دارویی وجود دارد. زعفران زینتی دارای برگ های باریک، گل های ظریف و نازک، با رایحه ای خاص و رنگ اسطوخودوس، سفید، زرد، قرمز و آبی است و به دلیل شکل گیاهی بسیار کوتاه و مقاومت در برابر سرما، اغلب به عنوان تزیین داخل خانه استفاده می شود.
بدون دیدگاه