زعفران مشهد ادویه ای است که از گل Crocus sativus به دست می آید که معمولاً به عنوان ” زعفران” شناخته می شود. کلاله و سبک‌های زرشکی زنده که نخ نامیده می‌شوند، جمع‌آوری و خشک می‌شوند تا عمدتاً به عنوان چاشنی و رنگ‌ کننده در غذا استفاده شوند. زعفران مدتهاست که گران ترین ادویه جهان از نظر وزن بوده است.

اگرچه تردیدهایی در مورد منشأ آن وجود دارد، اعتقاد بر این است که منشأ زعفران درایران است . با این حال، یونان و بین النهرین نیز به عنوان منطقه احتمالی منشاء این گیاه پیشنهاد شده است. کروکوس زعفران به آرامی در بیشتر مناطق اوراسیا تکثیر شد و بعداً به بخش‌هایی از شمال آفریقا، آمریکای شمالی و اقیانوسیه منتقل شد.

زعفران مشهد خراسان

زعفران خوب

زعفران خوب طعم زعفران و رایحه یودفرم یا یونجه مانند از ترکیبات فیتوکمیکال پیکروسین و سافرانال حاصل می شود. همچنین حاوی یک رنگدانه کاروتنوئیدی به نام کروسین است که رنگ زرد طلایی غنی به ظروف و منسوجات می دهد.

تاریخ ثبت شده آن در یک رساله گیاه شناسی آشوری در قرن هفتم قبل از میلاد گواهی شده است، چو هزاران سال است که تجارت و استفاده شده است. ایران در قرن بیست و یکم حدود 90 درصد زعفران جهان را تولید می کند. زعفران با قیمت 5000 دلار در هر کیلوگرم یا بیشتر، گران ترین ادویه جهان است.

عالی برای پوست بسیاری از مردم نمی دانند که زعفران برای پوست شما عالی است. زعفران به صورت شما درخشش قرمزی می بخشد و آن را سالم جلوه می دهد. بافت پوست شما را بهبود می بخشد و همچنین به آن طراوت می بخشد. نوشیدن روزانه آب زعفران به روشن شدن طبیعی پوست کمک می کند.

همچنین، مشکلات رایج پوستی مانند آکنه و لکه ها را از بین می برد. فواید آب زعفران درد قاعدگی را کاهش می دهد اگر پریودهایتان سنگین نیست، نوشیدن آب زعفران این مشکل را حل می کند. نوشیدن آب زعفران چند روز قبل از قرار ملاقات می تواند به شما در پریودهای سنگین کمک کند.

همچنین به کاهش درد گرفتگی کمک می کند. اگر در حال حاضر پریودهای سنگین دارید، این آب را ننوشید، زیرا دارای عوامل گرم کننده است که منجر به پریودهای سنگین می شود. جایگزین سالم برای نوشیدنی های کافئین دار اگر شما یک معتاد به کافئین هستید و نمی‌توانید صبح‌ها یک فنجان چای یا قهوه مصرف نکنید، آب زعفران نوشیدنی مناسب شماست.

به جای کافئین برای شما کار می کند و باعث می شود در طول روز احساس شادابی و سبکی داشته باشید. از ریزش مو جلوگیری می کند بسیاری از ما از مشکل ریزش مو رنج می بریم. آب زعفران از ریزش مو جلوگیری می کند. دارای آنتی اکسیدان هایی است که از ریزش مو جلوگیری می کند. فولیکول های مو را تقویت می کند و باعث رشد مو می شود.

یک کیلو گل زعفران چقدر زعفران میدهد

یک کیلو گل زعفران چقدر زعفران میدهد یک کیلو گل زعفران حدود سه و نیم تا چهار مثقال زعفران سر گل می‌دهد. این مقدار برای دسته که خوراکی تر و مغذی تل است افزایش یک تا یک نیم برابری را دارد. به عنوان مثال زعفران اعلای خراسان دارای پنج مثقال از هر یک کیلو گل، زعفران خواهد بود. ولی این بهره وری از این کشت و کار را در کشاورزی صنعتی اسپانیا هم حتی نداریم.

نخ‌های زعفران حداکثر تا شش ماه طعم خود را حفظ می‌کنند، اگر آن‌ها را در ظرف دربسته نگهداری کنید و ظرف را در جای خنک و تاریک نگه دارید. مانند سایر گیاهان و ادویه جات، به نور حساس است، بنابراین بسته را در فویل بپیچید تا از آن بیشتر محافظت کنید. فاسد نمی شود، اما با افزایش سن، طعم خود را بیشتر و بیشتر از دست می دهد. اگر زعفران آسیاب شده می‌خرید، باید به روشی مشابه نگهداری شود، اما باید در اسرع وقت از آن استفاده کنید، زیرا قبلاً مقداری از قدرت خود را از دست داده است.

زعفران عاقله

زعفران عاقله یکی از روش‌های متداول این است که نخ‌های زعفران عاقله قبل از استفاده از آن‌ها در مایع پخت و پز بسیار شیب دار باشد. هر چه نخ های زعفران را طولانی تر دم کنید طعم و رنگ مایع پخت قوی تر می شود. برخی از آشپزهای مقتصد، نخ‌های زعفران عاقله را تند می‌کنند و از مایع آن در دستور پخت استفاده می‌کنند و سپس برای بار دوم نخ‌ها را خشک کرده و دوباره استفاده می‌کنند.

متأسفانه هیچ جایگزین قابل قبولی برای زعفران عاقله وجود ندارد. طعم متمایز آن برای غذاهای کلاسیک مانند paella و bouillabaisse ضروری است. سعی کنید از چیز واقعی برای رسیدن به نتیجه مورد نظر استفاده کنید. با این حال، زردچوبه یا پاپریکا ممکن است برای رنگی که زعفران عاقله ارائه می دهد استفاده شود. از زردچوبه به عنوان جایگزین زعفران کم استفاده کنید زیرا طعم تند آن می تواند به راحتی غذا را تحت الشعاع قرار دهد.

زعفران عاقله در خواربارفروشی های مجهز موجود خواهد بود، اما اغلب در قفسه های باز قرار نمی گیرد تا دزدان را وسوسه کند. ممکن است در یک کابینت قفل دار مخصوص در قسمت ادویه باشد، یا باید از میز خدمات بپرسید.

بهتر است به جای زعفران عاقله آسیاب شده، نخ زعفران بخرید. یکی از دلایل این است که تشخیص تقلبی‌ها آسان‌تر است و می‌دانید که زعفران عاقله واقعی را که برای آن هزینه می‌کنید، دریافت می‌کنید. زعفران پودر شده آنقدر قوی نیست، تمایل به از دست دادن طعم دارد و همچنین به راحتی با مواد پرکننده و تقلبی تقلب می شود.

از آنجایی که زعفران عاقله بسیار کمی مورد نیاز است، زعفران آسیاب شده را در بسته‌های 1/16 قاشق چای‌خوری و نخ‌هایی معادل 1/4 گرم یا 1/2 قاشق چای‌خوری به فروش می‌رسانید. با این حال، این مقادیر به ظاهر کم اغلب بیش از یک غذا را طعم می دهند.

شما همچنین می توانید زعفران عاقله را به صورت آنلاین سفارش دهید، اما باید مراقب هرگونه معامله باشید. اگر قیمت بسیار کمتر از سایر عرضه کنندگان ادویه باشد، ممکن است زعفران اصیل نباشد.

زعفران با یخ

زعفران با یخ وجود یخ با زعفران باعث دیر تر حل شدن وطعم دادن آن است. این کار محصول نهایی را خوش طعم تر و دلپذیر تر می‌کند.

مواد زیادی وجود دارد که ما معمولاً در آشپزخانه خود از آنها استفاده می کنیم و فواید شگفت انگیزی برای سلامتی ما دارند اما ما از آن غافلیم. زعفران با یخ فواید سلامتی بی‌شماری دارد.

این فقط یکی دیگر از مواد تشکیل دهنده آشپزخانه نیست، می تواند به شما کمک کند تا با بسیاری از مشکلات سلامتی خود مقابله کنید. شما باید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا از مزایای آن بهره مند شوید. همچنین می توانید هر روز آب زعفران مصرف کنید.

نقطه ورود خوب برای پخت زعفران با یخ برنجی، خانگی و آرامش بخش است: برنج ایرانی ، ریزوتو میلانی ، یا پائلا میکستای اسپانیایی. مهران روش زیر را برای استفاده حداکثری از زعفران برای پخت و پز ارائه می دهد: «بهترین راه برای استفاده از زعفران این است که مقداری (از رشته ها) را بردارید و با استفاده از هاون یا آسیاب ادویه به صورت پودر ریز خرد کنید.

زعفران با یخ پودر شده را در یک کاسه کوچک بریزید، 2 تا 3 قاشق غذاخوری آب داغ (یا مایع داغ مانند آبگوشت یا آبگوشت) به آن اضافه کنید، کمی هم بزنید، روی آن را بپوشانید و اجازه دهید حداقل پنج دقیقه شکوفا شود تا رنگ آن مشخص شود. قبل از اضافه کردن آن به غذای خود، عطر و طعم کنید. تفت دادن پودر زعفران در روغن زیتون با حرارت کم نیز به دم کردن آن در تمام غذاهای خوش طعمی که تهیه می کنید کمک می کند.

زعفران برای سرماخوردگی

زعفران برای سرماخوردگی زعفران برای سرماخوردگی فواید بسیار زیادی را دارد. همچنین زعفران دارای ویژگی های مرتبط با رفع سرماخوردگی است که به آنها می‌پردازیم.

زعفران گران‌ترین ادویه جهان است – با 1 پوند (450 گرم) قیمتی بین 500 تا 5000 دلار.

دلیل قیمت بالای آن روش برداشت پر زحمت آن است که تولید آن را پرهزینه می کند.

زعفران با دست از گل Crocus sativus که معمولاً به عنوان زعفران زعفران شناخته می شود، برداشت می شود. اصطلاح زعفران به ساختارهای نخ مانند گل به نام کلاله اطلاق می شود.

در حالی که منشا زعفران هنوز مورد بحث است، به احتمال زیاد منشا آن ایران است. در آنجا به دلیل خواص دارویی آن مورد احترام بود. مردم برای تقویت میل جنسی، تقویت خلق و خو و بهبود حافظه زعفران می خورند.1منبع مورد اعتماد).

زعفران دارای تنوع قابل توجهی از ترکیبات گیاهی است. اینها به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند – مولکول هایی که از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.

آنتی اکسیدان های قابل توجه زعفران عبارتند از:

کروسین

کروستین

سافرانال

کامفرول

کروسین و کروستین رنگدانه های کاروتنوئیدی هستند که مسئول رنگ قرمز زعفران هستند. هر دو ترکیب ممکن است.

از سلول های مغز در برابر آسیب های پیشرونده محافظت می کند.

بهبود التهاب

کاهش اشتها

کمک به کاهش وزن

سافرانال به زعفران طعم و عطر خاصی می دهد. تحقیقات نشان می دهد که ممکن است به بهبود خلق و خو، حافظه و توانایی یادگیری شما کمک کند و همچنین از سلول های مغز شما در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کند.4منبع مورد اعتماد).

در نهایت، کامفرول در گلبرگ های گل زعفران یافت می شود. این ترکیب با فواید سلامتی مانند کاهش التهاب، خواص ضد سرطانی و فعالیت ضد افسردگی مرتبط است.

زعفران قم

زعفران قم زعفران قم ادویه ای است که از کلاله های گیاه پاییزی Crocus sativus از خانواده زنبق تهیه می شود. این گیاه بومی آسیای صغیر است و هزاران سال است که برای استفاده در داروها، عطرها، رنگ‌ها و طعم‌دهنده فوق‌العاده غذاها و نوشیدنی‌ها کشت می‌شود.

نخ‌های زعفران قم ریز است و در یک سر آن پیچک زرد و سر دیگر آن فلوت است. زعفران ساییده شده به رنگ قرمز تا قرمز نارنجی است. زعفران برای رژیم های گیاهی، بدون گلوتن و پالئو مناسب است.

زعفران قم یا زعفران ایرانی گلرنگ است ، یکی از اعضای خانواده دیزی و همان گیاهی است که برای تولید روغن گلرنگ استفاده می شود. گل های خشک شده این گیاه رنگ زرد مشخصی را به غذاها می بخشد، اما طعمی ندارند.

زردچوبه ( Curcuma longa ) که با نام زعفران هندی نیز شناخته می شود، عضوی از خانواده زنجبیل است. غذا را زرد طلایی می کند اما طعمی متفاوت با زعفران دارد. از زردچوبه برای کشش پودر زعفران توسط خرده فروشان بی پروا استفاده می شود.

هشدار در مورد زعفران چمنزاری (Colchicum autumnale) – این گیاه نامرتبط سمی است و نباید آن را با زعفران اشتباه گرفت.

زعفران قم طعمی خاکی دارد که به عنوان طعمی تند یا حتی میوه ای توصیف شده است. به اندازه کافی ظریف است که در ظروفی که ادویه جات ترش دارند ماسک شود.

نخ های زعفران قم را قبل از استفاده در دستور پخت باید له کرد. برای زعفران ساییده شده بهتر است از نخ های زعفران شروع کنید و خودتان آن ها را کمی برشته و آسیاب کنید. فقط بسیار مراقب باشید که آنها را نسوزانید وگرنه قابل استفاده نخواهند بود. اغلب، دستور العمل ها فقط به مقدار کمی زعفران نیاز دارند، بنابراین مقدار کمی از آن بسیار زیاد است.

زعفران طلای سرخ

زعفران طلای سرخ زعفران عمدتاً در این کشور کشت می شودایران، اما در اسپانیا ، فرانسه، ایتالیا (در دامنه های پایینی رشته کوه آپنین) و بخش هایی از هند نیز رشد می کند. یک محصول کار فشرده، سه کلاله از هر گل به صورت دستی چیده می شود، روی سینی ها پخش می شود و روی آتش زغال چوب خشک می شود تا به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده غذا استفاده شود. یک پوند (0.45 کیلوگرم) زعفران نشان دهنده 75000 شکوفه است. زعفران حاوی 0.5 تا 1 درصد استاسانس که جزء اصلی آن پیروکروسین است. ماده رنگی کروسین است.

زعفران طلای سرخ که بومی نواحی مدیترانه، آسیای صغیر و ایران است ، از دیرباز در ایران و کشمیر کشت می‌شده است و گمان می‌رود با حمله مغول به کاتای وارد شده باشد. در materia medica چینی ( Pun tsaou ، 1552-1578) ذکر شده است. با این حال، در دوران اولیه، مقر اصلی کشت در کیلیکیه ، در آسیای صغیر بود.

در حدود سال 961 توسط اعراب در اسپانیا کشت شد و در کتاب زالو یا کتابچه راهنمای شفا انگلیسی قرن دهم ذکر شده است، اما ممکن است از اروپای غربی ناپدید شده باشد تا زمانی که صلیبی ها دوباره معرفی کردند. در دوره های مختلف ارزش زعفران بسیار بیشتر از وزن آن طلا بوده است. هنوز هم گران ترین ادویه در جهان است.

رنگ پارچه طلایی رنگ و محلول در آب از کلاله های زعفران طلای سرخ در زمان های قدیم در هند تقطیر می شد. اندکی پس از مرگ بودا ، کشیشان او زعفران را درست کردند و رنگ رسمی برای لباس شد. آنها این رنگ برای لباس های سلطنتی در چندین فرهنگ استفاده شده است .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *