مرکز فدرال تغذیه آلمان اعلام کرد که سویا جهاد کشاورزی منبع غنی از پروتئین است، زیرا سویای خشک حاوی پروتئین تقریباً 40 درصد است که نشان می دهد محصولات سویا آماده مصرف حاوی پروتئین 11 درصدی هستند.
به همین دلیل، سویا جزء ضروری رژیم گیاهخواری است، زیرا جایگزین خوبی برای پروتئین حیوانی است.
این مرکز افزود: سویا همچنین سرشار از ویتامین B، مواد معدنی مانند آهن و منیزیم و اسیدهای چرب غیراشباع مانند امگا 3 است.
دکتر استفان کاپیش به نوبه خود توضیح داد که سویا حاوی موادی است که ممکن است برای برخی افراد تأثیر منفی بر سلامتی داشته باشد، مانند ایزوفلاون ها که تأثیری مشابه هورمون جنسی زنانه استروژن دارند.
به همین دلیل شبهاتی وجود دارد که «اثر محرک هورمونی» دارد.
بنابراین افراد مبتلا به بیماری های هورمونی مانند سرطان سینه باید مراقب مصرف دانه های سویا باشند.
این متخصص غدد و متابولیک آلمانی افزود: ماده «ایزوفلاون» همچنین می تواند آنزیم خاصی را در غده تیروئید از کار بیاندازد که منجر به نقص عملکردی در غده تیروئید می شود.
بیماران نقرس نیز باید مراقب دانه سویا باشند زیرا حاوی پورین است، ماده ای که در بدن به اسید اوریک تبدیل می شود و مشکلات نقرس را تشدید می کند.
علاوه بر این، بیمارانی که به گرده غان آلرژی دارند باید مراقب باشند، زیرا معمولاً به دلیل وجود آلرژنهای مشابه در هر کدام، از حساسیت به دانههای سویا نیز رنج میبرند.
به طور کلی افراد سالم باید سویا را در حد اعتدال مصرف کنند، در حالی که نوزادان، کودکان خردسال، زنان باردار و زنان شیرده باید از آن دوری کنند.
صد گرم دانه سویا حاوی چهل گرم پروتئین، حدود بیست گرم چربی و هفت گرم کربوهیدرات است، در غیر این صورت سویا از آب تشکیل شده است.
از سوی دیگر، بریژیت آرنس، متخصص تغذیه آلمانی، اشاره کرد که سویا بدون مواد منفی نیست، زیرا حاوی چیزهایی است که به عنوان “ضد تغذیه” شناخته می شود، مانند “اسید فیتیک” که جذب مواد معدنی را در بدن محدود می کند.
دانه سویا همچنین حاوی ترکیبات گیاهی ثانویه است که ممکن است به روده ها آسیب برساند، بنابراین کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که از ارائه هرگونه غذای جایگزین سویا به نوزادان و کودکان خردسال خودداری کنید.
بدون دیدگاه