زعفران، کلالههای طلایی رنگ و تند (ساختارهای گردهدار) کروکوس پاییزی (Crocus sativus) که خشک شده و به عنوان ادویه برای طعم دادن به غذاها و به عنوان رنگ برای رنگ کردن غذاها و سایر محصولات استفاده میشود، زعفران دارای رایحه ای قوی، عجیب و غریب و طعمی تلخ است و برای رنگ و طعم دادن به بسیاری از غذاهای مدیترانه ای و آسیایی به ویژه برنج و ماهی و نان های انگلیسی، اسکاندیناوی و بالکان استفاده می شود. یک عنصر مهم در زعفران، کلالههای طلایی رنگ و تند ساختارهای گردهدارکروکوس پاییزی که خشک شده و به عنوان ادویه برای طعم دادن به غذاها و به عنوان رنگ برای رنگ کردن غذاها و سایر محصولات استفاده میشود. زعفران ایرانی دارای رایحه ای قوی، عجیب و غریب و طعمی تلخ است و برای رنگ و طعم دادن به بسیاری از غذاهای مدیترانه ای و آسیایی به ویژه برنج و ماهی و نان های انگلیسی، اسکاندیناوی و بالکان استفاده می شود، این یک ماده مهم در سوپ بویلابیس است.
پخش زعفران
زعفران عمدتاً در ایران کشت میشود، اما در اسپانیا، فرانسه، ایتالیا در دامنههای پایینتر رشته کوه آپنین و بخشهایی از هند نیز کشت میشود. یک محصول کار فشرده، سه کلاله از هر گل به صورت دستی چیده می شود، روی سینی ها پخش می شود و روی آتش زغال چوب خشک می شود از گل زعفران هراتی وحشی عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده غذا استفاده شود. زعفران نشان دهنده 75000 شکوفه است. زعفران حاوی 0.5 تا 1 درصد اسانس است که جزء اصلی آن پیروکروسین است. ماده رنگی کروسین است، زعفران که بومی نواحی مدیترانه، آسیای صغیر و ایران است، از دیرباز در ایران و کشمیر کشت میشده است و گمان میرود که با حمله مغول به کاتای وارد شده باشد. در چینی ذکر شده است با این حال، در دوران اولیه، مقر اصلی کشت در کیلیکیه، در آسیای صغیر بود که حدود سال 961 توسط اعراب در اسپانیا کشت شد و در کتاب زالو یا کتابچه راهنمای شفا انگلیسی قرن دهم ذکر شده است، اما ممکن است از اروپای غربی ناپدید شده باشد تا زمانی که صلیبی ها دوباره معرفی کردند. در دوره های مختلف ارزش زعفران بسیار بیشتر از وزن آن طلا بوده است. هنوز هم گران ترین ادویه در جهان است.
رنگ زعفران
رنگ پارچه طلایی رنگ و محلول در آب از کلاله های زعفران پوشال در زمان های قدیم در هند تقطیر می شد. اندکی پس از مرگ بودا، کاهنان او زعفران را رنگ رسمی ردای خود کردند. این رنگ در چندین فرهنگ برای لباس های سلطنتی استفاده شده است، نام زعفران در میان گیاهان خوشبو در غزل سلیمان آمده است و زعفران به عنوان عطر در تالارهای یونانی و رومی، دادگاه ها، تئاترها و حمام ها پخش می شد. به ویژه با تایرایی ها، طبقه ای حرفه ای از کورتیزان یونانی مرتبط شد. هنگامی که نرون وارد شهر شد، خیابان های رم با زعفران پاشیده شد.
بدون دیدگاه